A Petőfi Irodalmi Múzeum megvette Tandori Dezső és felesége hagyatékát

irodalom
2021 december 20., 14:42
comments 2

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) 2021. december 20-án megvásárolta Tandori Dezső (1938-2019) és felesége, Tandori Ágnes (1942-2020) hagyatékát - áll a PIM friss közleményében.

A múzeum szerint a megvásárolt dokumentumegyüttes Tandori írói, költői és műfordítói életművének szinte egészét felöleli, „műveinek autográf és gépiratos kéziratai, mintegy hatezer darabos levelezése, relikviái, személyes használati
tárgyai, rajzai és képversei, közel háromszáz órát kitevő hanganyagai és az unikális bejegyzéseket és dedikációkat tartalmazó könyvtárának fontosabb darabjai képezik a gyűjtemény gerincét”.

A PIM teljes egészében kutathatóvá teszi a 2019 februárjában elhunyt Kossuth és József Attila-díjas művész hagyatékát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.