Igazságot Kakszi Lajosnak, Gabennek, Rókának, Cingárnak, Csokinak és Sanyinak!

a hetedik művészet
2021 december 24., 09:20
comments 5

2019 szenzációja egy dél-koreai film volt, ami arról szólt, hogy néhány ember magát másnak kiadva bejutott egy gazdag család modern építésű villájába, ahol aztán mindenféle kalamajkába keveredtek, például mások elől kellett bujkálniuk, de rövid időre szerelem is szövődött, közben pedig a néző elgondolkodhatott azon, mekkorák a különbségek gazdagok és szegények között.

Pong Dzsunho (Bong Joon-ho) filmje, az Élősködők ezzel akkora hatást ért el, hogy 2020-ban megnyerte a legjobb film, a legjobb rendezés, a legjobb forgatókönyv és a legjobb nemzetközi film díját is. Az Amerikai Filmakadémiától ilyen magas elismerést még nem kapott külföldi film.

Csakhogy van egy kis bibi: az egész rohadtul bűzlik! Ezt a filmet valahol láttuk már, méghozzá jóval korábban…

Az a nagy büdös helyzet, hogy Dél-Korea jön egypár Oscar-díjjal Magyarországnak és egy hatalmas bocsánatkéréssel Kakszi Lajosnak, Gabennek, Rókának, Cingárnak, Csokinak és Sanyinak!

A 2010-es Üvegtigris 3-ban ugyanis már szinte minden benne volt, ami az Élősködőkben is.

Hiszen Rudolf Péter filmje arról szól, hogy pár ember magát másnak kiadva bejut egy gazdag család modern építésű villájába, ahol aztán mindenféle kalamajkába keverednek, például mások elől kell bujkálniuk, de rövid időre szerelem is szövődik, közben pedig a néző elgondolkodhat azon, mekkorák a különbségek gazdagok és szegények között.

PARAZITA A TIGRISEN

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.