Első fokon kimondta a bíróság, hogy a fideszes lap nem mondott igazat Jakab Péter albérletügyeiről

POLITIKA
2021 december 29., 07:46
comments 6

Oldalán számolt be Jakab Péter, a Jobbik elnöke, hogy első fokon pert nyert az egyik fideszes újsággal szemben, amelyik azt állította, hogy az Országgyűlés által számára bérelt lakást nem ő használja, hanem a tulajdonossal együtt kiadta másnak.

November közepén a Bors nyomán a teljes fideszes médiabirodalom összehangoltan írt arról, hogy „Jakab Péter a hivatalos szerződések szerint Budapesten, a XI. kerületi Fraknó utcában bérel egy lakást évi közel 3 millióért, amelyet az Országgyűlés hivatala fizet”.

A jobbikos politikus már akkor jelezte, hogy jogi lépéseket tesz minden egyes lap ellen, amelyik átvette ezt az anyagot, és mint írja, most megjött az első bírósági ítélet.

„Ezúttal Mészáros Lőrinc megyei napilapját, a Fejér Megyei Hírlapot kötelezte a bíróság helyreigazításra és perköltség megfizetésére, amiért hazudtak nem csak az albérletemről, de arról is, hogy mindezt a Bors szerkesztőségének vezető jobbikosok mondták. A tárgyalásra a fideszes lap ügyvédje már el sem jött. Tudta ő is, ekkora hazugságot nincs ügyvéd, aki meg tudna védeni” – írta erről Jakab Péter.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.