Ösmerős orcák – az év percemberei

életmód
2021 december 29., 09:01
comments 2

Egy évtizede gyűjtjük minden évben azokat, akikről már a felbukkanásukkor sejtjük, hogy évek múlva nem is fogjuk tudni, kicsodák voltak, de a nevük nagyon ritkán, nagy meglepetésre be fog ugrani. Például:

  1. 2012-ben Kalós Pál vagy Rozs Szabolcs,
  2. 2013-ban a Szegedi Picsaember vagy Dino Marsani,
  3. 2014-ben Csender Levente vagy S. Pál,
  4. 2015-ben Orgován Béla vagy Almási Kristóf,
  5. 2016-ban Erdősi Lászlóné vagy Klein Robika,
  6. 2017-ben Magomed vagy Szentesi Kálmán,
  7. 2018-ban Swaney Elizabeth vagy Zara, a szurikáta,
  8. 2019-ben Dukász Magor és Zente SMA 1 baby,
  9. vagy tavaly Udvardi Péter és David Manzheley.

Hölvényi György

Hölvényi György az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.
photo_camera Hölvényi György az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Egész Európa szeme a KDNP-s európai parlamenti képviselőn van, mióta a fideszes EP-képviselők távoztak az Európai Néppárt frakciójából, de Hölvényi György egy nagyon komoly vállalással ott maradt az ellenséges területen. A kereszténydemokrata politikus szerint egyébként Európában nincs vallásszabadság.

Petry Zsolt

Petry Zsolt a Hertha BSC kapusedzője.
photo_camera Petry Zsolt a Hertha BSC kapusedzője. Fotó: Britta Pedersen/dpa via AFP

A Hertha Berlin kapusedzőjét azután bocsátotta el a csapat, hogy a Magyar Nemzetnek nyilatkozva nemcsak Gulácsi Pétert bírálta, amiért az kiállt a szivárványcsaládok mellett, hanem beszélt a kontinens erkölcsi leépüléséről is, mivel „rettentő sok bűnöző lepte el Európát”. „Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok sem homofób, sem idegengyűlölő. Nagyon sajnálom a bevándorlási politikával kapcsolatos nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni mindazoktól, akik nálunk keresnek menedéket és akiket megsértettem” – mondta később.

Gulyás László

photo_camera Fotó: M5/Youtube

A szegedi történész oktató, akit a hallgatók bepanaszoltak a rasszista és szexista kijelentései miatt, levelet írt a hallgatóknak, amiben a Sztálin és Rákosi alatti ifjú kommunistáknak nevezte a sunyi besúgókat, majd felszólította őket, hogy akinek nem tetszik, az adja le az órát. Az egyetem végül meghozta a szükséges munkáltatói lépéseket.

Franziska Tschinderle

Az a bizonyos lejárató anyag.
photo_camera Fotó: M1 Híradó

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.