Akár 20 évet is kaphat a mosonmagyaróvári férfi, aki bitcoinnal fizetett a drogokért a darkweben

drog
2022 január 03., 08:31
comments 24

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádol egy férfit, aki a darkweben rendszeresen rendelt kábítószert, amiért bitcoinnal fizetett.

A 22 éves mosonmagyaróvári férfi nyolc alkalommal rendelt kábítószert a darkweben. Három megrendelés sikertelen volt, mert egyszer nem fizetett a megrendelésért, kétszer pedig a külföldről érkező szállítmányhoz belföldi postaszolgáltatást választott. Ötször azonban hozzájutott a kábítószerekhez, amikért bitcoinnal fizetett.

  • Az összesen 200 gramm amfetamin paszta,
  • a 350 darab MDMA tabletta, a 10 gramm MDMA kristály
  • és az 5 darab LSD bélyeg a férfi lakóhelyére megérkezett.

A kábítószerek hatóanyag-tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 291,9 százaléka volt.

A férfi terhére rótt bűncselekmény öt évtől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni az ügyben. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.