Orbánék felcsúti központtal sportrádiót indítanak, stróman szerezte meg a frekvenciát, sztárokat szerződtettek

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
január 7., péntek 12:43
23

Újabb csatornával bővül a miniszterelnök személyéhez most már fizikailag is közel álló médiabirodalom. Orbán kedvenc lapjában, a Nemzeti Sportban jelentették be, hogy új, földi sugárzású rádiócsatorna indul a fővárosban és környékén fogható 105.9 Mhz-es frekvencián, Sportrádió néven. A csatorna a 444 tudomása szerint potenciálisan 1 millió 300 hallgatót tud elérni sztereó minőségben.

Az első magyar sportrádió a klasszikus rádiózáson felül a Nemzeti Sport weboldalán keresztül is hallgatható lesz, a lap szerzői is szerepelni fognak benne, mégsem a fideszes államközeli Mediaworks/KESMA a tulajdonosa. Hanem egy személyben Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Puskás Akadémia egykori sajtófőnöke. Aki annyira közeli embere Orbán miniszterelnöknek, hogy hosszú évekkel ezelőtt Felcsútra költözött.

A január 17-én induló csatorna főszerkesztője az a Vobeczky Zoltán, aki az M4 sport alapító főszerkesztője volt, vezette a Hír Tv sportszerkesztőségét, előtte sokáig telesportos szerkesztő, illetve a Danubius Rádió és a Manna FM sportszerkesztője is volt.

A rádiót a jelek szerint komoly ambíciókkal indítja Szöllősi, az induló műsorvezetői gárda ugyanis szintén tele van ismert nevekkel. Olyanokkal, mint Harsányi Levente, a Forma 1-es közvetítései révén ismert Szujó Zoltán, Csisztu Zsuzsa, a tapasztalt rádiós Török László és Szegő Tibor, az olimpiai bajnok Risztov Éva, de a stáb tagja az origós sportrovatvezető Lantos Gábor is.

Reggeli műsort, zenét, híreket és sportközvetítéseket ígérnek, a várható hangvételre pedig a bemutatkozó közleményük ezen mondatából következtethetünk:

“Magyarország első és egyetlen sportrádiója a testmozgás, a játék, az egészséges életmód, a siker, a küzdelem, a fair play, a hazaszeretet és az összetartozás jegyében minden „sportos” témában hallatja a hangját.”

Az új rádió szlogenje párját ritkítóan pontos:

„Sportrádió. A győztesek hangja!”

A frekvenciát egyébként a NER-korszak klasszikus stílusában szerezte meg Szöllősi. Amennyiben nem is ő pályázott, hanem egy stróman, de még csak nem is ez volt a legsajátosabb az egész folyamatban.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt