Vizitúrázókra omlott egy sziklafal Brazíliában

január 9., vasárnap 6:22
2

Leszakadt egy tó fölött magasodó sziklaorom egy része Brazíliában, a Furnas-tavon egy vízesés közelében. A tó és a vízesés népszerű turistalátványosság, amit gyakorta keresnek fel vizitúrázók. A tragédiáról készült felvételek alapján most is legalább hat motorcsónak volt a vízesés közelében, amikor bekövetkezett a tragédia.

A brazil O Tempo twitterén közzétett felvétel szerint a hat hajóból ötnek sikerült időben szétspriccelnie, ám a hatodikat telibe találta a leomló, ránézésre legalább húsz méter magas sziklafal. A zuhanás közben széteső sziklafal darabjai a telibe talált motorcsónakon túl két másik hajót is eltaláltak.

Az ABC News helyi hatóságokra hivatkozó jelentése szerint a tragédiában hatan életüket vesztették, és akár húsz embernek is nyoma veszhetett - a helyi tűzoltóság egyelőre próbálja azonosítani az áldozatokat és az eltünteket, akik után helikopterekkel és búvárokkal is kutatnak.

Az áldozatok mentésén, felkutatásán dolgozó tűzoltók a Furnas-tavon a tragédia után. Fotó: HANDOUT/AFP

A hivatalos tájékoztatás szerint legalább 32-en megsebesültek, bár a többségüket szombat este már kiengedték a kórházból.

Edgard Estevo, a Minas Gerais állami tűzöltóság parancsnoka szerint a baleset Sao Jose da Barra és Capitolio városa között történt a tavon, a motorcsónakok ez utóbbiból indultak.

A Furnas-tó valójában egy víztározó, amit 1958-ban létesítettek egy vízerőmű építésekor. Azóta népszerű turistacélpont Sao Paulótól 420 kilométerre északra.

A tragédia okát egyelőre csak találgatják. A hatóságok szerint a sziklafal talán a nagy, 17 ezer ember kitelepítésével járó árvizeket okozó esőzések során lazulhatott meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt