Kevesebb táppénzt fizet az IKEA az oltatlan munkásainak

gazdaság
2022 január 10., 15:05
comments 1

Azoknak az oltatlan dolgozóknak, akiknek a koronavírus miatt karanténba kell vonulniuk, ettől a héttől kezdve kevesebb táppénzt fizet az Ikea. A vállalat elismerte, hogy a táppénzcsökkentés megosztó téma volt, de a változó körülmények miatt új szabályokat kellett hozniuk. Az utóbbi időszakban ugyanis egyre több pénzt kellett kifizetnie a cégnek a kieső munkaerő után. Az Ikea közölte, hogy a teljesen beoltott dolgozók teljes fizetést kapnak a karantén alatt. Így Nagy-Britanniában az Ikea karanténba vonuló, oltatlan dolgozói csak a táppénz minimumát, azaz heti 96,35 fontot kapnak, miközben az átlagfizetés 400-450 font között mozog.

Az angliai szabályok szerint annak, aki már legalább két oltást kapott, nem kell karanténba vonulnia, ha fertőzött személlyel került kapcsolatba. Ugyanakkor az oltatlanoknak ilyenkor is izolálniuk kell magukat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt