Bocsánatot kért a brit áramcég, amiért azt tanácsolta ügyfeleinek, hogy ölelgessék a kisállataikat és egyenek zabkását, ha melegre vágynak

hülyeség
2022 január 11., 17:38
comments 1

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb energiaszolgáltatója, az OVO Energy bocsánatot kért, miután olyan tippeket adtak az ügyfeleiknek, hogy ha melegre vágynak otthon, akkor bújjanak össze a kisállataikkal és a szeretteikkel, egyenek zabkását, viseljenek több réteg ruhát, hagyják nyitva a sütő ajtaját sütés után és mozogjanak a lakásban takarítással, hulahopp-versennyel vagy ugrálással. Egy munkáspárti képviselő, Darren Jones érzéketlennek nevezte a tippeket, hiszen sok családnak okoznak gondot a magas energiaszámlák.

photo_camera Példa ölelnivaló kisállatra. Fotó: Kiss Imola

Az Ovo Energy szóvivője azt mondta, „szégyellik magukat, és őszintén elnézést kérnek”, amiért egy olyan linket küldtek a vállalathoz tartozó SSE Energy Services ügyfeleinek, ami egy „energiatakarékossági tippeket tartalmazó” blogposztra vitte őket. A posztot, ami arról szólt, hogy hogyan tartsuk magunkat melegen anélkül, hogy felcsavarnánk a fűtést, eltávolították, hogy „értékesebb információkkal frissítsék fel az ügyfelek számára”. A megélhetési költségek és az emelkedő energiaszámlák közepette ugyanis nem vette ki túl jól magát a poszt.

A BBC-nek azt nyilatkozta a cég, hogy rájöttek, a blog tartalmát „rosszul ítélték meg és nem volt hasznos”. „Tudjuk, hogy ebben az évben sok ügyfelünk milyen nehéz helyzetben lesz.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.