A MOL megvette a magyarországi Lukoil benzinkutakat és a lengyel piacon is terjeszkedik

gazdaság
2022 január 12., 11:00
comments 6

A MOL a mai napon megállapodást írt alá a PKN Orlen, valamint a Grupa Lotos vállalatokkal. A MOL 417 töltőállomást vásárolt Lengyelországban, melyek közül 270 az eladó saját tulajdonában áll. A hálózat országos lefedettséget biztosít, és lehetővé teszi, hogy a MOL a harmadik legjelentősebb piaci szereplővé válhasson a lengyel üzemanyag-kiskereskedelmi piacon - közölte az olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A vételi megállapodás szerinti teljes vételár 610 millió dollár, amely készpénz ellenértékből, valamint pénzügyi lízinggel kapcsolatos kötelezettségből áll. Az ügylet zárásához többek között az Európai Bizottság jóváhagyása szükséges.

Az akvizíció végleges jóváhagyásától függően a megállapodás részeként a MOL összesen 185 töltőállomást értékesít 259 millió dollárért a PKN Orlennek, amelyek közül 144 töltőállomás Magyarországon, 41 töltőállomás Szlovákiában található.

Egy másik mai bejelentés szerint a MOL megállapodást írt alá a Norm Benzinkút Kft.-vel 79 magyarországi Lukoil töltőállomás megvásárlásáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.