Áramot akart vezetni a zárkaajtóba két szegedi fogvatartott

január 13., csütörtök 8:41
6

Vádat emeltek két fogvatartott ellen, akik áramot akartak vezetni a zárkaajtóba, hogy így álljanak bosszút a felügyelőkön. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleménye szerint emberölés előkészületével vádolják a két férfit, akik közül az egyik visszaeső, a másik pedig többszörös visszaeső.

A vád szerint a Szegeden fogvatartott két vádlottnak 2020. szeptember 18-ára nem maradt kávéja és dohánya, a felügyelők pedig nem engedték, hogy más fogvatartottak kávét és cigarettát adjanak nekik. Emiatt találták ki azt, hogy megbontják a cellájukban található hosszabbítót, majd egy vezetékdarabot csatlakoztatnak az egyik konnektorba és a fém zárkaajtó kilincsébe, hogy az ajtóhoz legközelebb hozzáérő felügyelőnek halálos áramütést okozzanak. A két elítélt egy késsel meg is bontotta a hosszabbítót, és kihúzták a vezetékeket, de tervüket már nem tudták végrehajtani, mert a zárkafelelős elvette tőlük a hosszabbítót, és jelentette a történteket. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt