Berobbant az iskolások közt a járvány

járvány
2022 január 13., 17:13
comments 1

Naponta 6-7 gyereknek lesz pozitív a tesztje a rendelési idő alatt, mondta Póta György házi gyermekorvos az ATV Híradójának. Az orvos beszámolója szerint már nem egy-egy fertőzöttet talál egy osztályban, mint korábban, hanem egyszerre kettő-három pozitív is jelentkezik, és ők küldik haza a gyerekeket. Az EMMI szerint

az iskolai osztályok 2 százalékát érinti valamilyen tanügyi intézkedés a járvány miatt.

A zuglói Európa 2000 Gimnáziumban úgy berobbant a fertőzés, hogy két hétre át kellett állni online tanításra. Az intézményben 18 fertőzöttet találtak, 29 diák karanténban van. A tanári kar ötöde igazoltan covidos. A III. kerületi Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban három osztályban zajlik online módon a tanítás. A téli szünet után megnégyszereződött a fertőzöttek száma, csak az első héten több mint ötven pozitív esetet regisztráltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.