Koronavírus-számok Magyarországon 1/21/2022
Elhunytak + 65 Σ 40 822
Kórházban + 1 Σ 2 674
Fertőzöttek + 15 957 Σ 1 401 457
Tesztek + 49 275 Σ 9 661 929
Oltottak + 4 042 Σ 6 329 185
A legújabb trendek

Dániában megkaphatják a negyedik oltást a különösen veszélyeztetettek

január 13., csütörtök 7:27
1

Magnus Heunicke dán egészségügyi miniszter szerdán bejelentette, hogy Dániában „a különösen veszélyeztetett társadalmi csoportok” számára elérhetővé teszik a negyedik oltás felvételét.A dán lakosság 55 százaléka már megkapta a harmadik, emlékeztető oltását. Ezzel Dánia az első európai ország, ahol engedélyezik a negyedik oltást. Eddig Izraelben és Chilében engedélyezték a negyedik oltást, Németországban egyelőre csak szó van róla, ahogy itthon is csak belengették a dolgot: Kásler Miklós január 9-én mondta, hogy teljesen biztos abban, hogy számolni kell a negyedik oltással.

Az MTI szerint Dániában azt is szerdán jelentették be, hogy az országban vasárnaptól újra megnyithatnak az állatkertek, vidámparkok, múzeumok, művésztermek és egyéb hasonló létesítmények, így a mozik és színházak is, utóbbiak viszont maximum ötszáz nézőt fogadhatnak. A legtöbb helyre viszont csak oltási igazolvánnyal lehet belépni.

Annak ellenére lazítanak a korlátozásokon, hogy a hatmillió lakosú országban az utóbbi időben többször is meghaladta a húszezret az új fertőzöttek napi száma. A hatóságok szerint az esetek 96 százalékáért már az omikron-variáns a felelős.

Az egészségügyi miniszter szerint azért időszerű a lazítás, mert az eddig meredeken emelkedő járványügyi görbe ellaposodni látszik. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt