Hétszer szúrta meg áldozatát a szívbeteg amerikai, aki most egy disznó szívét kapta

külföld
2022 január 13., 19:34
comments 9

Orvosi csodaként emlegetik azt a pár napja végrehajtott transzplantációs műtétet, melynek során egy szívbeteg amerikai férfi egy genetikailag módosított disznó szívét kapta sajátja helyett. Korábban soha nem végeztek ilyen beavatkozást, de az 57 éves David Bennettnek nem nagyon maradt más lehetősége az életben maradásra, így belement.

Az 57 éves David Bennett és a transzplantációt végző sebész, Bartley P. Griffith 2022. január 10-én, a sikeres műtét után.
photo_camera Az 57 éves David Bennett és a transzplantációt végző sebész, Bartley P. Griffith 2022. január 10-én, a sikeres műtét után. Fotó: EyePress via AFP

A tudományos előrelépés óriási lelkesedést váltott ki, és nagy reményeket keltett, a férfi fotója bejárta az egész világot. Azonban a Washington Post kiderítette, hogy Bennett múltjában van egy sötét folt. Egy eléggé sötét folt.

Az ember, aki most második esélyt kapott az életre, korábban megnyomorított egy másik embert, pusztán azért, mert féltékeny volt rá. A Washington Post arról ír, hogy Bennett a nyolcvanas években hétszer megszúrta Edward Shumakert egy bárban, aki a támadás következtében lebénult, és 19 éven át kínlódott utána a sérülései miatt, egészen addig, amíg egy sztrók 2005-ben - egy héttel 41. születésnapja előtt - el nem vitte.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.