Koronavírus-számok Magyarországon 1/17/2022
Elhunytak + 270 Σ 40 507
Kórházban + 19 Σ 2 630
Fertőzöttek + 21 219 Σ 1 348 233
Tesztek + 82 189 Σ 9 530 346
Oltottak + 15 141 Σ 6 319 464
A legújabb trendek

Az ügyészség szerint kokainozhatott két, hamis védettségi igazolványt árusító ápoló

január 14., péntek 10:53
5

Kezdeményezte két, vesztegetés, védettségi igazolással való visszaélés és kábítószer birtoklása gyanújával letartóztatásban tartott Komárom-Esztergom megyei ápoló letartóztatásának meghosszabbítását a megye főügyészsége.

Közleményük alapján az egyik Komárom-Esztergom megyei kórházban ápoló nőt és férfit 2021. július 28. és november 27. között 27-en vesztegették meg legalább húszezer forinttal, hogy a védőoltás beadása nélkül igazolják oltottságukat, így hamis védettségi igazolványhoz juttatva őket.

Az ügyészség közleménye szerint megalapozott továbbá a gyanú, hogy a két ápoló az őrizetbe vétele előtt kokaint is fogyasztott.

A tatabányai járásbíróság 2021. december 16-án az ügyészség indítványára egy hónapra már elrendelte előzetes letartóztatásukat, az ügyészség most indítványozta ennek meghosszabbítását.

Magyarországon bevett bírósági gyakorlat, hogy az ügyészség indítványára előzetes letartóztatásban, magyarán ítélet nélkül fogva tartják a gyanúsítottakat, bár ezt a legszigorúbb intézkedést a törvények szerint csak alapos indokból:

  • szökés-elrejtőzés;
  • bűnismétlés;
  • a tanúk befolyásolása

veszélye esetén lehetne elrendelni, máskülönben a gyanúsítottak bírósági megjelenését más, enyhébb korlátozásokkal, például nyomkövető eszközzel és lakhelyelhagyási tilalommal, bűnügyi felügyelettel is biztosítani lehetne. A két ápoló esetében az ügyészség azzal indokolta kérését, hogy szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, vagyis a tanúk befolyásolásának veszélyére hivatkoznak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt