A Rahimkulov-család az OTP legnagyobb külföldi részvényese

gazdaság
2022 január 15., 09:17
comments 1

Immár második éve csökken a külföldi jogi személyek aránya az OTP Bankban. Míg 2019 végén még meghaladta a 77 százalékot, addig egy évvel később már 71,64 százalék volt, a 2021-es év zárásakor pedig már "csak" 66,73 százalék - derül ki a legnagyobb hazai hitelintézetnek a Budapesti Értéktőzsdén megjelent közleményéből, amit az mfor.hu vett észre.

7,05 százalékos pakettet birtokol a Kafijat cégcsoport, amely gazdája az a Rahimkulov-család, amelyet Magyarország leggazdagabb familíájaként tartanak számon. A másik ismert OTP-nagybefektető az 5,11 százalékos részvénycsomag felett diszponáló francia Groupama Csoport, amely az OTP-nek hosszú évek óta stratégiai partnere.

Az összességében 31,93 százalékkal rendelkező hazai OTP-tulajdonos közül csak egy 5 százalék feletti részvényes ismert: 8,57 százaléka van a Mol Nyrt.-nek, amely igazgatóságának alelnöke az OTP elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor - írta az mfor.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.