Márki-Zay biztos benne, hogy Orbán ki fog állni ellene egy nyílt vitára

POLITIKA
2022 január 16., 19:56
comments 43

Márki-Zay Péter most vasárnap is bejelentkezett a Facebookon, de már nem egyedül, hanem Simon Andrással, a kommunikációs stábjának a tagjával beszélgetve.

link Forrás

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt hosszan szidta a kormány árbefagyasztós politikáját, majd elmondta, hogy a mostani tempóval napokon belül meglesz az elég aláírás a Fudan-ellenes és az álláskeresési járadékról szóló népszavazási kezdeményezéshez, sőt 200 helyett kb. 230 ezer aláírás jöhet össze.

Márki-Zay szerint a Fidesz igyekszik ellehetetleníti majd, hogy az ellenzék kérdéseiről is lehessen szavazni a parlamenti választás napján, de kérik, hogy rohamtempóban hitelesítsék, és ne csak a kormány népszavazási kérdéseiről lehessen dönteni.

A miniszterelnök-jelölti vitáról azt mondta, biztos benne, hogy Orbán Viktor ki fog állni egy nyílt vitára, nem teheti meg, hogy ne tegye, hiszen a fideszes szavazók is elvárják Orbántól, hogy álljon ki az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével egy nyílt vitára, Rácz Zsófia helyettes államtitkár is azt mondta, hogy örülne a vitának.

Márki-Zay elmondta azt is, hogy az ellenzék jelölni akar köztársaságielnök-jelöltet a fideszes Novák Katalinnal szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.