Új pályázatokat írtak ki több bírósági végrehajtói posztra

POLITIKA
2022 január 17., 20:59
comments 10

Összesen 35 bírósági végrehajtói álláshelyre írt ki új pályázatot Magyar Bírósági Végrehajtói Kar a szeptember 17-én ugyanezekre az állásokra kiírt pályázatok helyett. Az erről szóló közlemény a január 17-i Magyar Közlönyben jelent meg.

A pályázatok szeptemberi kiírása óta tört ki a végrehajtói kar körüli korrupciós botrány. Az ügyészség vesztegetés miatt előzetes letartóztatásba helyezte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi vezetőjét, Schadl Györgyöt, és gyanúsítottként hallgatta ki Völner Pál fideszes képviselőt, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettesát és parlamenti államtitkárát, aki 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is egyben.

Az ügyészség vádjai szerint Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Völner ezért cserébe vállalta, hogy a végrehajtói kar vezetőjének kérésének megfelelően intéz a kart érintő ügyeket. Ahogy korábban írtuk, a végrehajtói praxisok betöltése is része lehetett a vesztegetési ügynek, az ilyen állások ugyanis sok milliós fix bevételt jelentenek annak, aki megkapja az adott járásban a végrehajtói posztot.

A 444.hu megszerezte a "Schadl-Völner ügy" nyomozati iratait, az ezek alapján született első, Schadl Györgyról szóló cikkünket itt olvashatja.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.