Domokos László lesz a legjobban fizetett állami vezető

érdekes adat
2022 január 19., 9:44
comments 13

Matolcsy György havi ötmilliós fizetésével sokáig kiemelkedett az állami vezetők mezőnyéből, de Domokos László ÁSZ-elnök a márciustól 5,2 millió forintra ugró bérével hamarosan megelőzi, derült ki a 24.hu összesítőjéből.

photo_camera Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A lap emlékeztet, hogy Domokos fizetése 2016-ban még csak 2,2 millió forint volt. Ebből a sávból aztán 2019-ben sikerült felkapaszkodnia, amikor egy módosító javaslatnak köszönhetően 1,4 millióval emelkedett a fizetése, ugyanis tizenkétszeres szorzóra emelték az addig a bruttó átlagkereset kilencszeresében meghatározott illetményét. Ekkor kezdte beérni a most lekörözött Matolcsyt is, hiszen a jegybankelnök fizetésén a jegybanktörvény nem változtatott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt