50 kilométeren keresztül menekült autójával a rendőrök elől egy férfi Soltvadkertnél

bűnügy
2022 január 21., 11:47

Egy férfi kedden Soltvadkerten a rendőrök jelzése ellenére sem állt meg autójával, ami után a rendőrök 50 kilométeren keresztül üldözték. Menekülés közben több közlekedési szabályt megszegett, volt, hogy 170-180 kilométer/órával ment, a többi autóst veszélyeztetve. Az 54-es úton pedig megpróbált leszorítani több, az üldözésébe bekapcsolódó rendőrautót.

A rendőrök végül az M5-ös autópálya felhajtójánál lévő körforgalmat lezárva állították meg a férfit, aki hátramenetbe kapcsolt, és nekiment a mögötte álló rendőrautónak. Még ezután is ellenállt a rendőri intézkedésnek, de végül megbilincselték.

Az első fokon eljáró nyomozási bíró a bűnismétlés, szökés és elrejtőzés veszélye miatt a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak a büntetett előéletű férfi ellen, aki vallomásában beismerte, hogy vezetés közben alkoholt, korábban pedig drogot is fogyasztott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.