Koronavírus-járvány: továbbra is országos rekordokat döntöget az új fertőzöttek száma

Tbg
járvány
2022 január 21., 08:29
comments 4

A csütörtöki jelentésnél több, 15.957 új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak péntekre virradóra, ezzel újabb napi országos csúcs dőlt meg: a koronavírus omikron variánsa továbbra is rohamosan terjed az országban.

link Forrás

Az elhunytak (56), a kórházban lévők (2674) és az invazívan lélegeztettek száma (201) ugyanakkor továbbra is kedvező trendet mutat, stagnálás, illetve enyhe csökkenés tapasztalható a pénteki adatokban is, ahogy az egész héten.

link Forrás

Megyei szinten továbbra is Komárom-Esztergom, Vas, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Békés és Csongrád-Csanád megyében nő a legdinamikusabban az új regisztrált fertőzöttek száma, Békés megyében a növekedési ráta (az elmúlt hét nap és az azt megelőző hét nap változása) 139 százalékos. Komárom, Zala Veszprém és Vas megyében szintén megyei rekord dőlt meg az új esetek számát tekintve.

link Forrás

Az oltási kedv mindezek ellenére továbbra sem nőtt meg, csupán a harmadik oltások felvételében van halvány emelkedés.

A kormány február 15-től ezért a védettségi igazolványok hitelesítését a harmadik oltások felvételéhez köti (eddig védettséget szerezhetett az is, aki átesett a betegségen), illetve azok is érvényes oltottságival rendelkezhetnek majd, akik hat hónapnál nem régebben vették fel a második oltást.

További grafikonok a járvány alakulásáról a 444 Koronavírus oldalon, ahol a járványtémában írt összes cikkünket is megtalálja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.