A Kossuth tértől a Választási Irodáig húzott kék szalag mentén adta le népszavazási aláírásait az ellenzék

január 21., péntek 8:06
4

Az ellenzék összeszedte a kellő számú aláírást a Fudan Egyetemmel és az álláskeresési támogatással kapcsolatos népszavazási kérdéseihez. A gyűjtőíveket épp most adják le, a 444 pedig élőben tudósít a helyszínről.

Az aláírások leadásakor több ellenzéki politikus is beszédet tartott, és hosszan ecsetelték, milyen nagy dolgot vittek végbe az ellenzék aktivistái és támogatói az aláírások összegyűjtésével, hiszen alig több mint egy hónap alatt a hat ellenzéki párt együttműködésével az ünnepek és a hideg ellenére is sikerült összeszedni a megfelelő számú aláírást. Karácsony Gergely főpolgármester a bejelentést köszönetnyilvánítással zárta, és azt mondta, április 3-án Márki-Zay Péter vezetésével legyőzik majd az Orbán-rendszert. Orosz Anna, Újbuda momentumos alpolgármestere és ellenzéki jelöltje szintén arról beszélt, milyen nagy feladat volt az aláírások összegyűjtése, és megköszönte a támogatást.

A DK-s Gy. Németh Erzsébet szerint a hatalom mindent megtett annak érdekében, hogy az ellenzéknek ne sikerüljön összeszedni az aláírásokat.

Szabó Tímea szerint az összegyűjtött aláírások azt jelentik, hogy a magyarok már most nemet mondtak a Fudan Egyetemre és igent a Diákvárosra, valamint az álláskeresési járadék időtartamának emelésére. Szabó szerint a következő időszakban azt fogja hajtogatni a Fidesz, hogy nem lehet majd kiírni a népszavazást ezekről a kérdésekről április 3-ra, de ez hazugság, hiszen erre megvan a jogi lehetőség, és ha Áder mégsem írja ki, akkor szembemegy a magyar emberek akaratával. (Az ellenzék szeretné, ha kérdéseiről ugyanúgy az országgyűlési választás napján, április 3-án lenne népszavazás, ahogyan a Fidesz homofób kérdéseiről.)

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt koronavírusos, ezért nem tudott személyesen ott lenni a Kossuth téren, levélben köszöntötte az összegyűlteket.

A sajtótájékoztató után az ellenzéki politikusok kihúztak egy kék szalagot a Kossuth tértől a Nemzeti Választási Irodáig. Az aktivisták a szalag mentén adták kézről kézre az aláírásokat tartalmazó kék dobozokat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt