Több tinédzser is kórházba került Kaliforniában, miután részt vettek egy csípős csipsz-evő kihívásban

január 21., péntek 13:55
4

Három középiskolás diákot is kórházba kellett szállítani a Sacramentóhoz közeli Lodi város egyik középiskolájából, többeket pedig hazaküldtek, miután részt vettek egy virális, közösségi médián terjedő csípős csipsz-evő kihívásban, jelentette az iskolakerület.

„Mindegyik diáknak, aki részt vett ebben, hasonló tünetei voltak, nehezen kaptak levegőt. Voltak többen, akik lehányták magukat” - írta az Insidernek Adam Auerbach, az iskolaigazgató. Azt is megüzente a szülőknek, hogy akinél a jövőben ilyen csipszet találnak, azt automatikusan hazaküldik.

Ezek is csípnek, de nem annyira. Fotó: GODONG/BSIP via AFP

A kihívást a Paqui nevű márka indította, a lényege, hogy az általuk árult egyetlen szem, iszonyú csípős Carolina Reaper és Scorpion chilivel fűszerezett csipszet kell megenni, és nem lehet utána inni és mást enni bizonyos ideig. Ezek a világ legcsípősebb chilifajtái közé tartoznak. Elvileg a 2021-es kihívás hivatalosan már lezárult, de úgy tűnik, ez nem zavarja a diákokat. TikTokon eddig a kihívásról készült videókat több mint 475 milliószor nézték meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt