Nagyobb földrengés rázta meg Kjúsú szigetét Japánban

külföld
2022 január 22., 06:05
comments 1

A Japán Meteorológiai Hivatal mérései szerint 6.6-os erősségű földrengés volt az éjszaka, amely károkat okozott Kjúsú-szerte. Az epicentrum a sziget partjainál, 45 kilométer mélyen volt. A leginkább Mijazaki és Óita prefektúrákat érintették a rengések. Helyi idő szerint hajnali egy órakor történt katasztrófa és már sok hajmeresztő videó is kikerült. Itt egy válogatás belőlük:

link Forrás

A hatóságok jelentései szerint 13 ember sérült meg, köztük két nyolcvanas éveiben járó idős ember, akik súlyos sérüléseket szereztek. Sok épület, út és a közművek megrongálódtak.

Megnyílt a föld Óitában.
photo_camera Megnyílt a föld Óitában. Fotó: MASANOBU NAKATSUKASA / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Nem adtak ki cunamiriasztást és nem jelentettek meghibásodást a szigeten lévő két aotmerőmű egyikéből sem, ugyanakkor a meteorológusok figyelmeztették Kjúsú lakóit, hogy jelentős utórengésekre számíthatnak. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.