Az ausztrál bajnokság igazgatója szerint jövőre visszatér a tornára Djokovic

sport
2022 január 23., 19:02

Az oltás hiánya, majd a vízum körüli kavarások miatt idén kiutasították ugyan a világelső Novak Djokovicot Ausztráliából, de az Australian Open versenyigazgatója, Craig Tiley abban bízik, hogy a szerb jövőre visszatér a tornára - írja az Eurosport.

Tiley arra számít, hogy a helyzet valahogy rendeződni fog, és a világelső jövőre újra ott lesz Melbourne-ben. „Ki kellett hagynia ezt az évet, de az a szándéka, hogy visszatérjen, mert bármi is történt, Djokovic nagyon szereti az Australian Opent" - mondta a közszolgálati ABC televíziónak.

photo_camera Fotó: WILLIAM WEST/AFP

Kicsit optimistának tűnik a nyilatkozat, különösen úgy, hogy a vízum visszavonása akár három évre is szólhat.

Djokovic edzője, a szlovák Marian Vajda szerint még elég korai erről beszélni, egyelőre idő kell a világelsőnek, hogy feldolgozza és kiheverje a történteket. Az Aktuality.sk szlovák honlapnak azt mondta, hogy a szerb „alázatosan tűrte az intézkedéseket, de amit vele tettek, az nem szabad, hogy alapjaiban rengesse meg az életét. Nyilvánvaló, hogy mentálisan elég komolyan érintette az ügy, sokáig fájni is fog neki, és nehezen fogja majd tudni kiverni ezt a fejéből." "Azt mondta, hogy még őt is komolyan felzaklatta az ügy, még mindig nem érti, miért tették ezt Djokoviccsal." Az edző szerint igazságtalan döntés volt a vízum visszavonása, amely azon a feltételezésen alapult, hogy Djokovic olyasmit tehet vagy olyasmire lehet hatással, ami még meg sem történt." De szerinte Djokovic erős, határozott, és nem ez volt az utolsó dobása a teniszben.

További részletek és számos tudósítás az Australian Openről az Eurosporton.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.