Élve találták a potyautast az Amszterdamba érkező johannesburgi gép kerekénél

január 23., vasárnap 20:11
1

Csodával határos módon életben maradt egy potyautas, akit a holland rendőrség egy Amszterdamban landoló, Dél-Afrikából érkező teherszállító repülőgép orr felőli kerekének befogadására szolgáló üregben, hivatalos nevén a futóaknában talált meg.

Az illetőről annyit árultak el, hogy férfi és stabil állapotban vitték kórházba. “Figyelemre méltó, hogy életben maradt” - mondta róla a holland rendőrség szóvivője, nem véletlenül. A kerékaknába bújó potyautasok ugyanis igen gyakran halnak bele a kalandba, három okból

1.) Az utas- és teherszállító gépek szokásos utazási magasságában mínusz 50-70 fok van.

2.) De ennél is durvább, hogy mennyire alacsony az oxigénszint.

Ilyen körülmények között eleve az a papírforma, hogy az ember elveszti az eszméletét, majd megfagy. De ha esetleg túl is élné az utazást,

3.) amikor leszállást előtt kiengedik a futóművet, a minimum ledermedt, de inkább eszméletlen próbálkozó könnyen kizuhanhat a helyéről.

Hősünk most mégis kibírta. A gép útközben leszállt ugyan Nairobiban, Kenyában, de ha az illető itt kapaszkodott fel, akkor is még 6,5 órát és egy leszállást kellett kibírnia.

Az eddigi túlélők elemzése alapján annyit azért tudni kell, hogy az ilyen típusú kalandot szinte csak a 35 évesnél fiatalabb, kicsi, vékony, inas testalkatú emberek szokták túlélni. Az amszterdami túlélőről egyelőre semmi többet nem tudni annál, hogy férfi.

(via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt