Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert hazudott a diplomájáról

január 23., vasárnap 11:10
51

Az MSZP Országos Elnöksége vasárnap rendkívüli ülésen döntött arról, hogy nem indítja a választáson Bangóné Borbély Ildikót, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására, miután a képviselőről a Mandiner szombaton megírta, hogy a parlamenti önéletrajzával szemben nincs közgazdász diplomája. A Budapesti Gazdasági Egyetem archívumában ugyanis nem szerepelt a szocialista képviselő neve.

Az MSZP elnöksége vasárnap megállapította, hogy „Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól”. Az erről szóló közleményben hozzátették, hogy „az MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza”.

Bangóné Borbély Ildikó Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Közölték, hogy

„Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek”,

Egyben azt követelték, hogy „a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből”.

Bangóné az előválasztáson Hajdú-Bihar 5-ös választókerületében indult, de kikapott a momentumos Kiss Lászlótól, így a visszalépése nem befolyásolja az egyéni jelöltek listáját.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt