Videón a tűz pusztítása a Szent Imre Kórházban

január 23., vasárnap 11:45

Újabb részleteket osztott meg a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a XI. kerületben, a Tétényi úti Szent Imre Kórházban keletkezett tűzről, amelyben egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét.

„A lángok az egyik földszinti helyiségben csaptak föl. A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre: több mint hetven tűzoltóval és tizennyolc tűzoltó gépjárművel. A tűz mintegy ötven négyzetméteren égett a földszinti helyiségben, de a lángok és a hőterhelés mintegy száz négyzetméteren rongálták meg az épületet. A tüzet a fővárosi tűzoltók három vízsugárral oltották el, ezzel párhuzamosan pedig az A épület füst miatt veszélyeztetett kórtermeiből 56 beteg biztonságos helyre szállításában segítettek” - írta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amely hatósági eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit.

Az intézkedésről videót is közzétettek:

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint Kásler Miklós miniszter a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van és a főigazgatót minden segítségéről biztosította.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt