A horvát autópályákon hétfőtől fizetni kell az elektromos autók töltéséért

gazdaság
2022 január 24., 14:41
comments 2

Megszűnik az elektromos autók ingyenes töltésének lehetősége a horvát autópályák mentén. A horvát elektromos művek, a HEP tájékoztatása szerint az ELEN villámtöltő hálózat töltőállomásain ezentúl 22 kW-ig csúcsidőben 2,70 kunát (~130 forintot), csúcsidőn kívül 2,31 kunát (~110 forintot) kell majd fizetni. 22-50 kW között csúcsidőben 3,50 kuna (~170 forint), azon kívül 2,90 kuna (~140 forint) lesz a percdíj.

photo_camera Elektromos töltőállomás Észak-Rajna-Vesztfáliában. Fotó: BERND THISSEN/dpa Picture-Alliance via AFP

50 kW felett csúcsidőben 4,50 kuna, azon kívül 4,45 kuna, vagyis kb 215 forint lesz a percenként levont összeg.

Nyáron a csúcsidő 8-22 óra, télen 7-21 óra között van.

A HEP tájékoztatása szerint a töltőállomásokon a töltési idő túllépése után percenként 1 kuna (~50 forint) parkolódíjat is fizetni kell. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.