Az Australian Openen betiltották a Peng Suajt támogató pólókat, Navratilova szerint ez „szánalmas”

külföld
2022 január 24., 05:57
comments 11

Martina Navratilova elítélte az Australian Open szervezőinek azon döntését, miszerint betiltották a Peng Suajt támogató pólókat. Pénteken a biztonsági személyzet szólított fel egy nézőt, hogy vegye le a „Hol van Peng Suaj?” feliratú pólóját. A 18-szoros Grand Slam-bajnok teniszező szánalmasnak nevezte a döntést.

link Forrás

Az Austral Open bajnokságot szervező Tennis Australia úgy fogalmazott, hogy Peng Shuai biztonsága továbbra is „elsődleges szempont”, de közzétett nyilatkozatában megvédte a döntést, vagyis azt, hogy elkoboztak egy pólót és egy transzparenst. „A belépésre vonatkozó feltételeink értelmében nem engedélyezzük a kereskedelmi vagy politikai célú ruházatot, transzparenseket vagy feliratokat” – zárták a közleményt.

Nemcsak Navratilova, de Nicolas Mahut francia teniszező is felszólalt a történtek miatt Twitteren, erről szóló bejegyzésében pedig arra utalt, hogy a szervezők engedtek a nagy kínai szponzorok nyomásának: „Mi folyik itt? Hol a bátorság? Mert mi lenne, ha nem lennének kínai szponzorok?”

Peng Suaj még november 2-án írt arról egy kínai közösségi platformon, hogy a volt kínai miniszterelnök-helyettes, Csang Kao-li évekig viszonyt folytatott vele, és megerőszakolta őt. A posztot fél órával a megjelenése után törölték, Peng pedig hetekre eltűnt, és nem adott semmilyen életjelet magáról.

Később azt nyilatkozta, hogy „sok félreértés volt” a posztjával kapcsolatban, és azt mondta, soha nem mondta vagy írta, hogy bárki szexuálisan bántalmazta őt. Ehhez hozzátette, hogy senki sem figyeli meg őt, és mindig is szabad volt. A Női Tenisz Szövetség (WTA) akkor azt mondta, elképzelhető, hogy Peng Suajt az állam kényszeríti erre a kommunikációra. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.