Gyurcsány váratlanul elővette Varga Judit szerelmi életét

POLITIKA
2022 január 24., 16:37
comments 39
  • A DK elnöke arról posztolt, hogy annak sem közügy a "szabad szerelmi élete", aki ennek az ellenkezőjét hirdeti. De a biztonság kedvért azért beleírta, hogy valakinél fényképek is vannak róla.

Zavarba ejtő FB-bejegyzést publikált hétfőn Gyurcsány Ferenc. A poszt címe:

"Nem a Miniszter Asszony szerelmi életéről",

hogy az ezután következő szöveg semmi másról ne szóljon, mint a név szerint meg nem nevezett, de egyértelműen azonosítható Varga Judit miniszter vélelmezett szerelmi életéről. Amiről pár héttel ezelőtt a facebookos Ördög Ügyvédje oldal publikált posztokat.

A "nem"-mel kezdődő cím után Gyurcsány előbb leszögezi, hogy "a magánélet szent" és "szeress, ahogy szeress", majd azonnal elejt egy célzást arról, hogy fényképfelvételek is lehetnek valakinél a "Miniszter Asszonyról":

"Aztán mégis előkerülnek hírek, fényképek szabad szerelmet élő emberekről, közemberekről."

A DK elnöke ezek után arról értekezik, hogy vajon szabad-e olyan embereket kipellengérezni a nyilvánosság előtt a szexualitásuk miatt, akik az adott viselkedést nyilvánosan amúgy elítélik. Gyurcsány a "Miniszter Asszony" szexualitását taglaló poszt közepén leszögezi, hogy szerinte nem szabad:

"Azaz a magánélet védelmének joga szerintem azt is megilleti, aki ezt a jogot tagadja. Ad absurdum az Alaptörvényben. A magánhazugság nem a mi dolgunk. Nekünk a közhazugságot kell leleplezni."

Hogy aztán azzal zárja le a bejegyzését, hogy az ügyet a "megvádoltnak" a családjával kell megbeszélnie, "nem a nagyközönségnek feszíteni azt, ami egyébként is feszes."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.