Halálos áldozata is van a heidelbergi ámokfutásnak

január 24., hétfő 16:38
3

Halálos áldozata is volt a Heidelbergi Egyetem orvosi fakultásán elkövetett ámokfutásnak. A dpa német hírügynökség jelentése szerint a lövöldözés négy sérültjének egyike, egy fiatal nő, akit az ámokfutó fejbe lőtt, a kórházba szállítása után pár órával belehalt a sérüléseibe.

A helyszínelő rendőrök a heidelbergi ámokfutó sörétes puskáját vizsgálják. Fotó: SEBASTIAN GOLLNOW/dpa Picture-Alliance via AFP

Hétfő kora délután érkeztek az első hírek arról, hogy a Heidelbergi Egyetem orvosi karán lövöldözés volt. Azóta kiderült, hogy az egyetem egyik hallgatója lövöldözött puskával a Neuenheimer Feld-i előadóteremben. Négy embert sebesített meg, közülük egy életét vesztette. A támadó végül magával is végzett.

Az ámokfutó indítéka egyelőre nem ismert. A dpa értesülései szerint se politikai, se vallási indítéka nem volt, bár ezt az értesülésüket hivatalosan még nem erősítették meg.

A rendőrség szerint az ámokfutó magányos elkövető volt, "nem feltételezzük, hogy volna másik elkövető", mondták. A területet azért még alaposan átvizsgálják.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint az ámokfutó diák egy előadás közben nyitott tüzet áldozataira. A történtek sokkolták az egyetem hallgatóit. "Rendkívüli módon megráztak minket a történtek. Ez egy felfoghatatlan katasztrófa" - nyilatkozta a dpa-nak Peter Abelmann, a hallgatói önkormányzat elnöke. (Via Heidelberg 24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt