Meghalt Thierry Mugler divattervező

GYÁSZ
2022 január 24., 05:27

73 évesen meghalt Thierry Mugler francia divattervező – a hírt Instagramján jelentették be.

1948-ban született Manfred Thierry Mugler néven, első butikját a 70-es években nyitotta meg Párizsban, a 80-as évek végén és a 90-es évek elején lett ismert divattervező extravagáns ruháinak köszönhetően.

photo_camera Kim Basinger és Thierry Mugler 1994-ben Fotó: ETIENNE GEORGE/Collection ChristopheL via AFP

Mugler ruháit olyan hírességek viselték, mint David Bowie és Lady Gaga. Az általa tervezett ruhákat lehet látni George Michael Too Funky című számához készült 1992-es klipben, és ő tervezte azt a ruhát is, amiben Kim Kardashian a 2019-es Met gálára ment.

Legnépszerűbb terméke az Angel nevű parfümje volt, amit 1997-ben dobott piacra, és a mai napig az egyik legkeresettebb illat.

photo_camera Kardashian a Thierry Mugler által tervezett ruhában a 2019-es Met gálán Fotó: NEILSON BARNARD/Getty Images via AFP

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.