Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

A GVH engedélyezné, hogy benzinkutakon és drogériákban is lehessen antigén gyorstesztet venni

január 25., kedd 12:43
5

Nem elég intenzív a kiskereskedelmi árverseny az antigén gyorstesztek értékesítésével összefüggésben, ezért azt GVH javasolja, engedélyezzék, hogy kiskereskedelmi láncok, drogériák és benzinkutak is árusíthassanak gyorsteszteket – írja a Telex a versenyhivatal legfrissebb közleménye alapján.

„Amennyiben a javaslatok nem kerülnek alkalmazásra, abban az esetben a GVH megfontolásra javasolja a Kormány beavatkozását a gyorstesztek maximális árszintjének meghatározására.”

A GVH december 23-án indított gyorsított ágazati vizsgálatot a gyorstesztek hazai piacán, miután felmerült, hogy a hazai forgalomban kapható termékek kiskereskedelmi ára európai összehasonlításban magas. Ez két nappal azután történt, hogy Orbán Viktornak válaszolnia kellett egy erre vonatkozó kérdésre a kormányinfón.

Az első januári kormányinfón mi is megkérdeztük, hogy nem terveznek-e bevezetni hatósági árat az antigén gyorstesztekre is, akkor Gulyás Gergely annyit mondott, „megfontolandó”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt