A világ egyik legnépszerűbb plus size modellje sem ússza meg a testét érő durva kritikákat

ÉLET
2022 január 25., 08:40
comments 45

A 36 éves Tess Holliday a maga 2,5 millió Instagram-követőjével a világ egyik legnépszerűbb plus size modellje. Csütörtökön éppen egy orvosi rendelő várótermében ült, amikor egy idősebb nő nem bírta ki, hogy ne minősítse a testét.

„Olyan csinos vagy. Gyönyörű az arcod és a hajad” - kezdte az idegen a modellnek, aki először bóknak vette, és megköszönte a dicséretet, azonban a nő folytatta: „De miért nem fogysz le egy kicsit?”

A modell egy Instagram-videóban számolt be az incidensről, azt mondja, sokszor előfordul vele, hogy idegenek kritizálják a testét, de általában figyelmen kívül hagyja ezeket a megjegyzéseket, most azonban pont rosszkor érte a beszólás, és belefáradt a megszégyenítésbe, ezért válaszolt a nőnek. „Ránéztem, vettem egy nagy levegőt, és azt mondtam: »Hölgyem, én vagyok a világ egyik leghíresebb plus size modellje, azt hiszem, jól vagyok«.”

link Forrás

A nő szóhoz sem jutott, de Holliday ekkor már nem akarta annyiban hagyni és folytatta: „Tudja, egyszerűen abbahagyom az evést, amikor már nem vagyok éhes”. Éppen ebben a pillanatban szólította az orvos, így elköszönt és elment. A modell azt állítja, nagyon büszke, hogy ki mert állni magáért, még akkor is, ha tudja, hogy a kritikusa soha nem fogja megérteni őt. (People)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.