Busznak ütközött Egan Bernal kerékpáros, meg kellett műteni a gerincét

január 25., kedd 10:44
1

Egan Bernal Tour de France- és Giro d'Italia-győztes kerékpároson hétfőn több műtétet is végre kellett hajtani, miután a 25 éves kolumbiai bringás hétfőn edzése közben Gachancipában nagy sebességgel ütközött neki egy álló busznak, amely rálógott az útra.

Bernalt jelenleg egy bogotái kórház intenzív osztályán kezelik. Az orvosok előbb eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint összeomlott tüdejét operálták meg, majd az éjszaka folyamán a gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket. A La Sabana klinika közleménye szerint a következő 72 órában az intenzív osztályon tartják, a rehabilitációs folyamatot pedig már megkezdték.

Fotó: GIUSEPPE CACACE/AFP

A Tour de France-on 2019-ben, a Giro d'Italián pedig tavaly lett győztes Bernal, aki idén ismét a francia körversenyen szeretett volna nyerni, a szezont pedig úgy tervezte, hogy a február 10-én kezdődő Tour de la Provence-on kezdi. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt