Busznak ütközött Egan Bernal kerékpáros, meg kellett műteni a gerincét

sport
2022 január 25., 10:44
comments 1

Egan Bernal Tour de France- és Giro d'Italia-győztes kerékpároson hétfőn több műtétet is végre kellett hajtani, miután a 25 éves kolumbiai bringás hétfőn edzése közben Gachancipában nagy sebességgel ütközött neki egy álló busznak, amely rálógott az útra.

Bernalt jelenleg egy bogotái kórház intenzív osztályán kezelik. Az orvosok előbb eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint összeomlott tüdejét operálták meg, majd az éjszaka folyamán a gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket. A La Sabana klinika közleménye szerint a következő 72 órában az intenzív osztályon tartják, a rehabilitációs folyamatot pedig már megkezdték.

photo_camera Fotó: GIUSEPPE CACACE/AFP

A Tour de France-on 2019-ben, a Giro d'Italián pedig tavaly lett győztes Bernal, aki idén ismét a francia körversenyen szeretett volna nyerni, a szezont pedig úgy tervezte, hogy a február 10-én kezdődő Tour de la Provence-on kezdi. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.