Egy 25 éves fekete férfit tartóztattak le egy ötvenes fehér férfi helyett

január 25., kedd 8:47
5

Egy nevadai fekete férfi hat napot töltött a börtönben, miután a rendőrség összetévesztette őt egy azonos nevű emberrel. Igaz, utóbbi egy kétszer annyi idős, fehér férfi.

A 25 éves Shane Lee Brownt 2020 januárjában tartóztatták le egy közúti ellenőrzés során, amikor az őt megállító Las Vegas-i rendőrök megtalálták a nevére szóló elfogatóparancsot. Közben azonban az elfogatóparancs egy 51 éves, fehér és szakállas férfi, bizonyos Shane Neal Brown ellen szólt. Utóbbit először 1994-ben börtönözték be, még azelőtt, hogy a másik Brown megszületett volna.

A 25 éves Brown most 500 ezer dollár kártérítésért perel, mert szerinte a rendőrök elmulasztották „kellő gondossággal” összehasonlítani az elfogásakor készült fényképét az idősebb férfi aktájában szereplő fotóval. Igaz, közben kiderült, hogy a fiatal férfit jogszerűen vették őrizetbe, mert felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt