Gattyán György beköltözött a NER Elysiumába, egyetemének ösztöndíjait pedig Tiborcz István bankja fizeti

POLITIKA
2022 január 25., 08:45
comments 36

Gattyán György december 17-én jelentette be, hogy aktivizálja a pártját, és elindul a 2022-es választásokon. Január 4-én kiderült, hogy a szexkamerabizniszen meggazdagodott milliárdos pártját Megoldás Mozgalom (MEMO) néven jegyezték be. Gattyán azóta nyílt levelet is írt, amelyben azt bizonygatta, ő tényleg kormányváltást akar, semmi köze a NER-hez. Ellenben Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint a milliárdos a Fidesz érdekében indul a választáson.

A vita eldöntéséhez adalék lehet, hogy a Gattyán Györgyhöz tartozó Docler Holding 2020 tavaszán megvette a Kodolányi János Egyetemet fenntartó KJE Fenntartó Zrt. részvényeit, a cégnek ma is ő maga a vezérigazgatója. Az 2021. májusi hír volt, hogy együttműködési szerződést írt alá a magánegyetem és a Gránit Bank.

Az egyetem tervei között szerepel olyan specializációk indítása, amelyek során a pénzintézet jövőbeni humánerőforrás-szükséglete alapján képzik a hallgatókat, akik a tanulmányaik alatt, illetve végeztével a banknál kaphatnak álláslehetőséget. A pénzintézet szakemberei angol és magyar nyelvű előadásokat tartanak ezeken a képzéseken, és részt fognak venni a szakdolgozati témák kialakításában is. Emellett a gyakornoki helyek biztosítása és a bank finanszírozásában megvalósuló hallgatói ösztöndíjak kialakítása is az együttműködés részét képezi.

olvasható a Kodolanyi.hu oldalon. Az együttműködési modell az IT, az üzemmérnök, a gazdasági, a HR, a közgazdász és a gazdálkodásmenedzsment területekre terjed ki. A kölcsönös előnyökön alapuló kooperáció részeként a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem részt vesz a bank munkatársainak továbbképzésében is.

Tehát összességében a Gránit Bank szakemberei előadásokat tartanak az egyetemen, az ösztöndíjakat is a bank fizeti, a végzős kodolányis diákok pedig a banknál kapnak állást. Tavaly májusban még Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató volt a Gránit főtulajdonosa, aki tagja a NER legerősebb asszonyait tömörítő egyesületnek, a Nők Magyarországért Klubnak, melynek elnöke Novák Katalin, és melynek olyan tagjai vannak, mint Máger Andrea tárca nélküli miniszter, Schmidt Mária, Szabó Tünde sportügyi államtitkár, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Szili Katalin kormánymegbízott vagy Illés Boglárka Fidelitas-elnök.

Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének a cége, a BDPST Zrt. december 30-án jelentette be, hogy üzletrész-adásvételi szerződést írt alá a Gránit Bank Zrt. 57 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. A tranzakciót a Magyar Nemzeti Bank villámgyorsan engedélyezte is. Így jelenleg Orbán Viktor miniszterelnök vejének a bankja finanszírozza Gattyán György kormányváltásra készülő ellenzéki pártvezér magánegyetemének ösztöndíjait.

Rózsadombi panoráma

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.