Öngyilkos lett a kínai fiú, akiről gyerekkorában lemondtak a szülei, majd amikor újra megkereste őket, kitagadták

január 25., kedd 12:20
2

A 17 éves Liu Hszuezhou története először akkor kapott nyilvánosságot, amikor egy videóban kért segítséget, hogy megtalálhassa a biológiai családját. Állítólag Liuról gyerekkorában a szülei lemondtak, és egy másik család vette magához. Új szülei egy balesetben meghaltak, ezért a fiú a nagyszüleinél és más rokonoknál nevelkedett.

Tavaly decemberben Liu megtalálta biológiai szüleit, akik azóta elváltak, de később újra összeházasodtak. A fiú a közösségi oldalain arról számolt be, hogy eleinte boldog családként éltek együtt újra, azonban a szülei nem nézték jó szemmel, hogy anyagi segítséget kér tőlük. Azt kérte szüleitől, hogy vegyenek vagy béreljenek neki egy lakást, mert nem volt sajátja, mire a szülei kitagadták, állítása szerint anyja még a WeChat nevű alkalmazáson is letiltotta.

Liu később azt mondta, be szeretné perelni a vér szerinti szüleit, amiért elhagyták őt. Ezt követően rengeteg online támadás érte, sokan azt állították, hogy csak a saját lakás reményében akarta megkeresni a szüleit.

Hétfő éjjel Liu egy hosszú posztot tett közzé a Weibo nevű kínai közösségi média platformon, melyben részletesen leírta, mi és hogyan történt az életében, és az őt ért cyberbullyingról is beszámolt. Úgy élte meg, hogy biológiai szülei kétszer is elhagyták. Bejegyzése utolsó soraiban azt írta, hogy véget vet az életének. Rengeteg komment érkezett, melyekben próbálták lebeszélni a fiút az öngyilkosságról, és mozgalmat szerveztek, hogy a közelében élők keressék meg, mielőtt végez magával.

Nem sokkal később nagynénje megerősítette a fiú halálát, állítása szerint a bejegyzés után nem sokkal találtak rá, kórházba szállították, ahol hétfő reggel meghalt. Liu Weibo profilja azóta megtelt együttérző, részvétnyilvánító kommentekkel, sokan pedig az internetes zaklatóit hibáztatják a haláláért. (BBC)

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt