A Fidesz is megnevezte egyéni jelöltjeit az áprilisi választásra

január 26., szerda 11:03
7

A Fidesz országos választmánya döntött az egyéni választókerületi jelöltekről - közölte a párt szerdán. Még azt is elárulták, hogy a Fidesz-KDNP felkészült az országgyűlési választásra, mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra.

Orbán Viktor pártelnök nem indul egyéniben, ellenben Németh Szilárd alelnök ismét Csepelen próbálkozik. Lázár János Hódmezővásárhelyen, Kósa Lajos Debrecenben, Seszták Miklós Kisvárdán számít a szavazatokra. A Fidesz eredetileg a vesztegetéssel gyanúsított Völner Pált indította volna Esztergomban, de helyette végül Erős Gábor esztergomi alpolgármester lett a Fidesz jelöltje.

Nincs a jelöltek között Bajkai István, helyette Kovács Balázs Norbert, korábbi fideszes zuglói képviselő indul Budapest 5. választókerületében (VI-VII. kerület). Békés megye 4. választókerületében Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára lesz a Fidesz jelöltje, itt legutóbb Simonka György (ellene vádat emelt az ügyészség) tudott nyerni. Hivatali vesztegetés elfogadásával vádolják az előző három választáson győztes Boldog Istvánt is, helyette Herczeg Zsolt mezőtúri polgármester kampányolhat Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es számú választókerületében (Törökszentmiklóson).

A nagyobb nevek közül ezúttal nem indul el Gulyás Gergely, Varga Mihály és Kocsis Máté sem Budapesten. Helyettük Fürjes Balázs, Gór Csaba és Sára Botond próbálja majd legyőzni az összellenzéki jelöltet.

Az országgyűlési választás április 3-án lesz. A 2018-as választásokon a 106 választókerületből 91 körzetben nyert a Fidesz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt