Bayer Zsolt azért megy a Békemenetre, mert a másik oldalon állóknak „csak a vélt meg valós genitáliáik vannak, azokért küzdenek”

január 26., szerda 17:12
15

A kormány első számú publicistája élete talán legkevésbé meglepő döntését jelentette be a Demokratában: elmegy a Békemenetre. A jól megfontolt döntés mellé Bayer Zsolt érveket is állít. „Nagyjából ugyanazért, amiért akkor, azon a felejthetetlen éjszakán megalapítottuk a Fideszt.” Ezt aztán bővebben is kibontja, aminek a lényege nagyjából annyi, hogy a békemenetelés hitvallás, tanúságtétel, a békemenetelők tartoznak valahová, valakikhez, van családjuk, van hazájuk, van hitük, vannak utódaik.

Ezzel szemben azoknak, akik nem ők:

„Azoknak ott, velünk szemben már csak a vélt meg valós genitáliáik vannak, azokért küzdenek. Ennyi maradt a világmegváltásból. Ezzel a nyomorult béka-egér harccal meg a lecserélt genitáliáikkal fognak kimúlni az árnyékvilágból – egyedül, magányosan, hiábavalóan, feleslegesen, nyilvános vécék padlóján.”

A következő Békemenetet március 15-én tartják, bő 2 héttel a választások előtt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt