Most épp egy hétéves kurvázással gyanúsítja a keresztény-konzervatív sajtó Hadházy Ákost

Média
2022 január 26., 12:31
comments 16
Hadházy Ákos, független képviselő, az ellenzék egyéni képviselőjelöltje Zuglóban
photo_camera Hadházy Ákos független képviselő egy tüntetés szónokaként. Fotó: Bankó Gábor

Magához képest is komoly szintet ugrott a keresztény-konzervatív, sőt polgári kormánypárti médiaportfólió.

Az orbáni médialapítványba sorolt nemzetstratégiai lapok ezúttal varázsütésre fedeztek fel egy 2015-ös, minimum kétes eredetű felvételt a Youtube-on, amin a tányér méretű napszemüveglencsék mögül beszélő állítólagos prostituált Hadházy Ákossal folytatott állítólagos együttlétét idézi fel.

Az egymás után átvett posztokból az látszik, hogy ehhez a felvételhez bármit hozzáírni ebben a körben is csak Huth Gergelynek sikerült - de még ő is elismeri a sorok között, hogy a videó minimum kamuízű, mert hogy persze nem tudhatja, vajon tényleg kurvázott-e a Hadházy, döntse el az olvasó.

Tőle és a Pesti Srácoktól vette át a bombahírt Pethő Sándor, Hegedűs Gyula és Márai Sándor egykor volt sokszínű polgári lapja, a Magyar Nemzet, a Nívó-díjas TV2 és Origo.hu is - utóbbi, Gábor László hírlapja volt mind közül a legeredetibb, ők azt írták a hétéves felvételre: „Most a Pesti Srácok talált rá a videóra.”

Nem volt finnyás az államilag finanszírozott fiatal yuppie-kat tömörítő mandiner.hu sem, simán átvették a cikket, ami szerint „....persze nem lehet tudni pontosan, hogy a bilibe lógó kézzel magát legfőbb elszámoltatónak gondoló Hadházy Ákos valóban járt-e az örömlánynál és milyen ígéretekkel szédítette őt (...) de hát k...rvázni amúgy sem bűncselekmény és alapvetően magánügy.”

Hadházy Facebook-oldalán reagált:

„Úgy néz ki, ha újabb dolgot derítek ki Rogánról, akkor pár nap múlva a propaganda már arról fog cikkezni, hogy a páciensemmel flörtöltem... Bár talán egy szegény ebet nehezebb rávenni, hogy felolvasson egy elé tartott papírlapot. Persze megoldanak mindent és még az is lehet, hogy jobban vigyáznak arra, hogy a napszemüvegben ne tükröződjön vissza a papír. Mint azon a hétéves(!) kamu videón, amit Rogán kínjában 2015 után újra elővett, bár egyszer már felsült vele. (A videót akkor készítették, amikor Farkas Flórián munkahídját lelepleztem) Persze ha megtennék, ugyanúgy feljelentem őket, mint most. Sajnos tudva azt, hogy semmit nem érek el vele, ha pár év múlva a bíróság százezer forint pénzbüntetésre ítéli őket, a helyreigazítást pedig nem hozzák le. Úgyhogy marad a bizakodás abban, hogy az emberek többségének nem ment el a józan esze, mert tudom, hogy nem ment el.”

Hadházy alighanem arra utal, hogy fontos tényállást derített ki a Völner-Schadl ügyben, amikor megírta: Rogán Antal kabinetfőnökének nevére került a végrehajtói kar közel félmilliárd forint értékű irodaháza.

A szerdai cikksorozat csak néhány nappal követi az előző Hadházy-ellenes kampányt, amiben egy 2005-ös családon belüli erőszak elkövetésével vádolják a független képviselőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.