Tagjává választotta Dragomán Györgyöt a Berlini Művészeti Akadémia

január 26., szerda 9:41
2
Dragomány György író-műfordító 2021 márciusában Főzőskönyv című könyvével Fotó: Dragomány György FB

Facebook-oldalán számolt be róla Dragomán György író-műfordító, hogy 29 másik művésszel egyetemben, 57. közgyűlésén tagjává választotta a Berlini Művészeti Akadémia.

A választásra 2021. november 12. és 14. között került sor Berlinben, azóta valamennyi újonnan megválasztott tag elfogadta megválasztását.

Dragomán Györgyöt értelemszerűen az irodalmi szekcióba vették fel, Esther Kinsky, Eva Menasse, Steffen Mensching és Katharina Schultens mellett.

A Berlini Művészeti Akadémiának jelenleg 426 tagja van a hat művészeti szekcióban.

Dragomán György 1973-ban született Marosvásárhelyen. Első könyve A pusztítás könyve című regény volt 2002-ben. Máig leghíresebb könyve, A fehér király 2005-ben jelent meg, több mint 30 nyelvre fordították le. Novellás kötetei és műfordításai is híresek.

Magyarországon gyakorlatilag minden lehetséges irodalmi díjat és kitüntetést megkapott: többek között Bródy Sándor-díjjal, Déry Tibor-díjjal, Márai Sándor-díjjal és József Attila-díjjal kitüntetett művész.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt