Brutális nyomot hagyott a kórházi halálozásokon a koronavírus

járvány
2022 február 03., 05:04
comments 3

A koronavírust relativizálók körében unalomig ismételt mondás, hogy az operatív törzs jelentésében feltüntetett hivatalos covid-áldozatok nem is a koronavírus miatt haltak meg, hanem más betegségük volt. Csak azért kerülnek a hivatalos áldozatok közé a statisztikai trükkel, hogy egy nagy átverés részeként veszélyesebbnek mutassák a koronavírust, és örökre bezárhassanak mindenkit a lakásba.

Három különböző statisztika összefésüléséből úgy látszik, hogy nincs igazuk. Amire persze még mindig lehet azt mondani, hogy három statisztikát is meg lehet hamisítani, de azért vessünk ezekre egy pillantást.

A három statisztika:

  • a magyarországi összhalálozás a Központi Statisztikai Hivatal adatbázisából havi bontásban
  • a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő havi jelentései a fekvőbeteg-szakellátásról, ebben vannak adatok a kórházi halálozásokról
  • és az operatív törzs napi jelentései, amikből havi statisztikát készítettünk

Ezekből tisztán látszik a koronavírus-járvány hatása a halálozásra a 2020 őszi második, a 2021 tavaszi harmadik és a 2021 őszi negyedik hullámban.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.