Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Brutális nyomot hagyott a kórházi halálozásokon a koronavírus

Lezárt tartalom a Kör tagjainak járvány
2022 február 03., 05:04
comments 3

A koronavírust relativizálók körében unalomig ismételt mondás, hogy az operatív törzs jelentésében feltüntetett hivatalos covid-áldozatok nem is a koronavírus miatt haltak meg, hanem más betegségük volt. Csak azért kerülnek a hivatalos áldozatok közé a statisztikai trükkel, hogy egy nagy átverés részeként veszélyesebbnek mutassák a koronavírust, és örökre bezárhassanak mindenkit a lakásba.

Három különböző statisztika összefésüléséből úgy látszik, hogy nincs igazuk. Amire persze még mindig lehet azt mondani, hogy három statisztikát is meg lehet hamisítani, de azért vessünk ezekre egy pillantást.

A három statisztika:

  • a magyarországi összhalálozás a Központi Statisztikai Hivatal adatbázisából havi bontásban
  • a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő havi jelentései a fekvőbeteg-szakellátásról, ebben vannak adatok a kórházi halálozásokról
  • és az operatív törzs napi jelentései, amikből havi statisztikát készítettünk

Ezekből tisztán látszik a koronavírus-járvány hatása a halálozásra a 2020 őszi második, a 2021 tavaszi harmadik és a 2021 őszi negyedik hullámban.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt