Benzinturizmus: „Tankoljál inkább máshol” - üzeni a csődtől félő benzinkutas a szlovákiai autósoknak

gazdaság
2022 február 10., 09:13
comments 11

Szerda este írtuk meg a szlovákiai Új Szó cikke alapján, hogy a gyenge forint miatt olcsóbb üzemanyag miatt Szlovákiából egyre többen járnak át tankolni Magyarországra. Szlovákiában a 95-ös benzin ára 1,53 euró körül van, nálunk 480 forintban húzták meg a hatósági árat, ami nagyjából 1,36 eurónak felel meg. Tehát bőven megéri átjönni a határon egy tankolás miatt.

Egy balassagyarmati benzinkutast sikerült megszólaltatni az ügyben. Röviden: nem örül a jelenségnek. „Sokkal nagyobb a forgalom. Napról napra egyre többen jönnek. Elkeserítő a helyzet. Már annak drukkolok, hogy tankoljál inkább máshol. A fix áron nem éri meg ennyi benzint eladni. Csak remélni tudom, hogy túléljük ezt az időszakot” - fogalmazott a benzinkutas. Azt ugyan nem látta, amiről az Új Szó beszámolt, miszerint utánfutóval, több hordó üzemanyagot visznek át Szlovákiába, de a teletankolás egyértelműen gyakoribb lett. Ő is fél attól, hogy becsődöl a benzinkút.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy az elmúlt hét során három töltőállomás zárt be Magyarországon a hatósági benzinár miatt. Eddig a Mol jelentkezett korábban a kormány felhívására, hogy szívesen átvennék a bajba jutott benzinkutakat. Az olajtársaság viszont most azt válaszolta kérdésünkre, hogy eddig nem vett át egy töltőállomást sem, és erre vonatkozó felkérés sem érkezett még a társaság felé az Innovációs és Technológiai Minisztérium részéről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.