A Magyar Anyák akciócsoport is a tanárok engedetlenségi akciója mellé állt

oktatás
2022 február 16., 15:51
comments 2

A tanárok sztrájkhoz való jogát szeretnénk támogatni a jelenleg is futó kreatív kampányunkkal - jelentette be a Magyar Anyák nevű, pártpolitikától független akciócsoport. Mint Facebookon írják:

„Ha a pedagógusok sztrájkját ellehetetlenítik, akkor majd sztrájkolunk mi, mert a sztrájk alapjog, nem tilthatják meg, nem üresíthetik ki, nem lehet kötelezővé tenni, hogy dolgozzanak sztrájk közben! Szerintünk is alapjog a sztrájk, és ezt úgy fejezzük ki, ahogy a legjobban tudjuk: kreatívan! Fogjunk össze, hogy tudják a pedagógusok: nincsenek egyedül! Ragadjatok ti is krétát, nyomdát, gyurmát, legót, vagy ami eszetekbe jut, a ti fotóitokat is várjuk! Teremtsünk egy olyan országot, ahol kiállunk magunkért, egymásért és végső soron: gyermekeinkért!”

photo_camera Fotó: Magyar Anyák / Facebook

A Magyar Anyák 2018 december végén, a rabszolgatörvény elleni tiltakozási hullám alatt jött létre, azzal a céllal, hogy támogassák a kormányváltást, és kirángassák a szülőtársaikat és tágabb értelemben a családokat a politikai apátiából, és szavazásra szavazásra buzdítsák őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.