Törpe Reagan, vizsla, fácán: fantasztikus fotó jelent meg Kovács “Drótszőrű” Zoltán államtitkár dolgozószobájáról

MŰVÉSZET
2022 február 23., 15:12
comments 28

“Tökéletes beszélgetést folytattunk Kovács Zoltánnal, a magyar kormány hivatalos szóvivőjével a magyarországi család- és bevándorláspolitikáról”

- írta a ki a Twitterre a New Culture Forum nevű konzervatív brit kutatóműhely és Youtube-csatorna. A rövid szöveghez ez az akciófotó társult:

Itt van a pompás kép nagyobb verzióban is:

A kép hatása már első blikkre is lenyűgöző, ami az apró részletek tanulmányozása révén később csak fokozódik. Az ilyen reneszánsz mesterművekben mindenkit más fog meg, engem leginkább a következők:

  • A sarokba állított törpe Ronald Reagan, aki mintha azon morfondírozna, hogy megint megpróbálja-e betörni hátasnak a Kovács íróasztala előtt pózoló fácánkakast.
  • A vadászati világkiállításra megrendelt Szőke Gábor Miklós-féle drótszőrűvizsla-szobor személyre szabott verziója.
  • A döglöttdámvad-szentháromság.
  • Az állatmaradványok között aranyoskodó kisrókás óra.
  • Az ügyesen kiválasztott turulos zászlótartók, amik egyszerre idézik meg az ókori római légiók, az olasz fasiszták és a német nácik zászlóit plusz a Donald Trump újraválasztási kampányában használt sasos logót. Egyértelmű, hogy Kovács államtitkárnak római légiós felszerelést kellene hordania a munkahelyén.
  • A bal hátsó sarokban lógó Kittenberger Kálmán-portré, amelyik egyszerre hasonlít Rákosi Mátyásra és Kovács Zoltánra.

Egyetlen ponton van hiányérzetem, ott viszont annál erősebb: a kormányzat egyik legfontosabb tagjának nem találtak ennél nagyobb Nagy-Magyarország-térképet?

A kép felveti azt a kérdést is, hogy Kovács vajon miért szeretne úgy kinézni, mint egy rekreációs drogok által inspirált James Bond-paródia főgonosza.

A New Culture Forumot 2006-ban alapította Peter Whittle, a kulturális újságíróból és tévéproducerből lett bevándorlás- és unióellenes angol politikus, aki évekig politizált az idegengyűlölő UKIP pártban, aminek rövid ideig alelnöke is volt. A 2016-os londoni főpolgármester-választáson, amin a UKIP színeiben indult, ő volt az egyetlen vállaltan meleg jelölt. Whittle 2019-ben indította el a New Culture Forum kultúrharcos YT-csatornáját, aminek jelenleg 137 ezer feliratkozója van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.