Mától együtt élnek a vírussal Angliában

járvány
2022 február 24., 05:53

Megszűnt mától Angliában a koronavírus-járványhoz kötődő összes jogi hatályú előírás. A kormány ezzel egyidőben életbe lépett új stratégiája szerint meg kell tanulni együtt élni vírussal úgy, hogy az ne járjon az egyéni szabadságjogok korlátozásával.

Ennek jegyében megszűnt az az előírás is, amely karanténra kötelezte azokat, akiknek koronavírus-szűrési lelete pozitív lett. Megszűnt emellett a gyakorlatszerű kontaktkutatás is, és azoknak sem kell a továbbiakban elkülönítésbe vonulniuk, akik koronavírus-fertőzöttekkel kerültek közeli kapcsolatba, és nincsenek teljes körűen beoltva a koronavírus ellen.

Csütörtöktől nem kötelező, bár továbbra is erősen ajánlott a maszkviselés a londoni tömegközlekedési eszközökön. Az Egyesült Királyság többi országában - Skóciában, Walesben és Észak-Írországban - fokozatosabb ütemben, de szintén megszüntetik a jogi korlátozásokat a következő hetekben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.