Nyomoz az ügyészség Tóni, Barbara és Ádám ügyében

bűnügy
2022 február 25., 13:24
comments 4

Reagált a Központi Nyomozó Főügyészség Hadházy Ákos feljelentésére, aki azért fordult a rendőrséghez, hogy kiderüljön, kicsoda a Völner-Schadl iratokban szereplő Tóni, Barbara és Ádám.

A szerteágazó ügynek arról a részletéről van szó, amiről a 444-en számoltunk be. Schadl 2021. június 15-én azzal az orvos ismerősével beszélgetett, aki egy magán-mentőszolgálat ügyvezetőjeként kék villogót intézett neki. A lehallgatott telefonbeszélgetésükben szóba kerül Tóni, Barbara és Ádám, valamint egy 35 évről, de legalább 10-20 évről szóló nagy üzlet.

Mint arra a cikkünkben is utaltunk, Rogán Antal mostani nejét Barbarának hívják, a kabinetfőnőkét pedig - akinek Schadl egyetemi vizsgákat intézhetett el - Ádámnak. De hogy ez csak különös névazonosság-e, vagy tényleg róluk van szó, az a nyomozati iratokból nem derül ki.

photo_camera Egy 2021. június 15-én lehallgatott beszélgetés jegyzőkönyve. Schadl az orvos ismerősével beszél egy nagy üzletről, amiről Ádámmal kell egyeztetni. Feketével az orvos neve, pirossal a sofőré van kitakarva.

Hadházy egyrészt „hivatali vesztegetés elfogadásának minősített esete” miatt tett feljelentést. Utalt rá, hogy Rogán miniszterként vezeti a Nemzeti Koncessziós Irodát, és „a közelmúltban több 35 évre kiírt koncesszió előkészítése is elindult az ő vezetése alatt”. A feljelentésben azt írta, „ha ezen koncessziók nem hivatalos eljárásban történő kiosztásáról tárgyaltak a nyomozati anyagban leírt találkozón a megfigyelt Schadl Györggyel, ez kimeríti a korrupció fogalmát”.

Az ügyészség erre azt írta: a cikkünkből idézett Tóni-Rogán-Barbara-vonalat már vizsgálják a másik nyomozásban, így Hadházy feljelentését is abban az eljárásban értékelik.

Másrészt Hadházy szerint az ügyben eljáró nyomozók hivatali visszaélést is elkövethettek, ha nem vizsgálták alaposabban ezt a szálat, vagy nem tüntették fel a nyomozati iratban.A Központi Nyomozó Főügyészség ezt továbbította elbírálásra a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségnek.

link Forrás

A Völner-Schadl-ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja el.

Címlapkép: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.