Zavartalanul promózza tovább a fideszes tévé a putyinista propagandaoldalt

Média
2022 március 07., 11:50
comments 25
Ünnepi hangulat a Számok oldalán 2022. február 21-én
photo_camera Ünnepi hangulat a Számok oldalán 2022. február 21-én Fotó: Számok - a baloldali álhírek ellenszere FB

„Szakmai együttműködésbe kezdett” ősszel a Mészáros Lőrinc és Vaszily Miklós érdekeltségi köréhez tartozó Pesti TV és a "Számok - a baloldali álhírek ellenszere" néven futó híroldal.

A „Számok és tények” című műsor vasárnap esténként a híroldal posztjai közül kínál válogatást. Az ott megosztott posztokról beszélgetnek kormánypárti újságírók.

A „Számok” 2020-ban indult, és tavaly tavasztól kezdett oroszbarát posztokat megosztani. A többségük Putyin-beszédek magyarul feliratozott részletei voltak, amiket sűrűn Orbán Viktor éltetésével kapcsoltak össze.

Ahogy haladtunk előre az időben, úgy jelentek meg egymás után az oldalon az orosz háborús propaganda hamis toposzai arról, hogy Ukrajna nem igazi állam, a hatalmat az országban illegális módon, puccsal, véres leszámolásokkal szerezte meg egy junta, a kelet-ukrajnai megyékben, Luhanszkban és Donyeckben pedig évek óta népirtás zajlik, Vologyimir Zelenszkij tankokkal öli az oroszokat.

link Forrás

A posztok nézettsége alkalmanként több százezres, és nem ritkán több ezren osztják meg őket. A források többsége az unióban azóta betiltott orosz állami televíziók, a Sputnik és a Russia Today Youtube-csatornái.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.